Back to School після пандемії: 6 речей, необхідних школярам у новій «реальності»

дети
Viva.ua рекомендує. Шість найкрутіших гаджетів для сучасного школяра.

Правду кажуть, що серпень — немов вечір неділі, який пролітає занадто швидко. На календарі вже кінець літа, і залишилося всього кілька днів до нового навчального року. Нинішні реалії — від освіти до дозвілля — потребують від батьків бути справжніми супергероями та турбуватися про ще більшу кількість речей, аніж зазвичай. Наша редакція хоче полегшити ваші муки вибору, тому ми зібрали топову підбірку гаджетів, що допоможуть дитині краще адаптуватися у новому навчальному році та почуватися комфортно в умовах сучасного світу.

Отож, зустрічайте: супергаджети для вашого школяра, які допоможуть навчатися, розвиватися і, звісно, розважатися.

Дитячий смартфон Nokia 5.3

Сучасне життя без смартфона — це як мегаполіс без електрики. Уявити його неможливо. Тому у школяра покоління Z він неодмінно має бути. Питання тільки в тому, що саме потрібно і на який бюджет. Найгірше, що можна зробити — це заощадити на якості або віддати дитині свій старий смартфон. А ось дізнатися про потреби майбутнього користувача — вдалий крок до правильної покупки.

За співвідношенням ціна-надійність та рівнем корисного функціоналу для дитини, наш топ очолює смартфон Nokia 5.3. Розбираємося, чому саме він.

Смартфон для розваги і навчання

Nokia 5.3 має надвеликий екран 6.55’’, на якому зручно дивитися відео, онлайн-заняття, виконувати будь-які вправи та зідзвонюватися з вчителями чи друзями зі школи. Обравши цей телефон, ви подбаєте про зір дитини: смартфон має сертифікат Low Blue Light — фільтрацію синього світла, яке погано сприймається рогівкою та кришталиком ока — від компанії TÜV Rheinland. Менше навантаження на очі — суттєвий вклад у здоров’я! А у вільний від занять час можна пограти в будь-які ігри онлайн чи офлайн, завдяки хорошій продуктивності пристрою, що працює на процесорі Snapdragon 665.

Дитина неодмінно оцінить квадрокамеру — модуль із 4-х камер з різними функціями фотографування: камера для макрозйомки найдрібніших речей, ультраширококутний об’єктив на 118° для зйомки великих кадрів і захоплення камерою ще більшої кількості деталей. Nokia 5.3 підтримує різні фотоефекти, зокрема режим «Портрет» — красиве розмиття заднього фону за допомогою штучного інтелекту. Учень зможе фотографувати домашні завдання як вдома, так і в школі.

На базі штучного інтелекту також працює функція «Адаптивної батареї» — акумулятор 4000 мА/г. Вона віддає перевагу тим додаткам, якими найчастіше користується ваша дитина. Це дозволяє смартфону заощаджувати заряд батареї і працювати від одного заряду ще довше. Середній час роботи смартфона на 1 заряді — до 2 діб. Тобто під час занять дитині не треба буде відволікатися на підзарядку телефона, а вам — переживати, що вона не на зв’язку.

Важливо знати: Nokia 5.3 функціонує на операційній системі Android 10 і готовий до оновленої Android 11. Це означає, що смартфон буде гарантовано підтримувати останні версії будь-яких додатків у Google Play Store, від ігор до онлайн-сканеру. Особисті дані — фото, паролі, банківські картки — будуть захищені.

HMD Global, компанія-виробник смартфонів під фінським брендом Nokia, подумала не тільки про дітей, але й про їхніх батьків. Зокрема, в моделі Nokia 5.3, на відміну від багатьох бюджетних смартфонів конкурентів, доступні безконтактні розрахунки з NFC-модулем. Цей функціонал дозволяє дитині легко розрахуватися за транспорт або купити обід, причому безконтактно, що забезпечує додаткову гігієну у громадських місцях.

«Цифровий добробут та батьківський контроль» — це функція в Android від Google, яка дозволяє батькам дізнатися, скільки часу щодня дитина використовує смартфон, якими додатками користується найчастіше, та обмежувати їх у разі необхідності. Після того, як буде встановлено обмеження за часом, дитина не зможете відкрити цей застосунок до наступного дня.

Nokia 5.3 — смартфон із великим екраном для великих можливостей!

Окремі місця для двох SIM і карти пам'яті дають можливість вигідніше розмовляти з різними операторами на одному пристрої.

Додатковий бонус Nokia 5.3 — приємна ціна 4 499 грн та стильний скандинавський дизайн у 3 кольорах: графіт, бірюзовий, пісочний.

Компактний проектор Cinemood 360

У ніші компактних проекторів, які апріорі більш консервативні в плані інновацій, ніж  смартфони, складно очікувати чогось цілком нового з року в рік. Але Cinemood слід віддати належне: фішка новинки — контент на 360 градусів та безпечна віртуальна реальність. Тепер можна не просто проектувати на стіну або стелю відео, мультики чи діафільми звичним способом, а й розважатися інакше. Проектор «розуміє» своє знаходження в просторі і те, куди падає промінь. За рахунок цього картинка ніби взаємодіє з реальним світом: наприклад, на підлогу буде проектуватися така ж ділянка простору з відео. Бібліотека контенту обіцяє регулярно поповнюватися не тільки іграми, а й навчальними програмами.

Розумна колонка

Це ще один неочевидний гаджет, який ніколи не створювався спеціально для дітей. Ми звикли сприймати розумні колонки як засіб вивільнити руки або просто різновид домашнього радіо. Але діти — це мільйон запитань «як», «чому» і «звідки», на які дорослі часом втомлюються відповідати. А от голосові помічники невтомні. До того ж, навантажені очі учня відпочинуть, якщо відповідь на своє питання він прослухає, а не прочитає, як зазвичай. Також колонка може допомогти у вивченні іноземних мов — учень на слух буде сприймати лексику, фрази та тексти.

Інтерактивний пристрій для дитини завжди означає набагато більше, ніж для батьків, адже дарує їй позитивні емоції там, де ми, дорослі, вже їх не бачимо.

Зовнішній акумулятор

Швидше за все, у вашої дитини є або скоро буде смартфон. І ви точно знаєте, що діти — найбільш розсіяні істоти на світі! Для них не проблема домогтися того, щоб пристрій, який забезпечує дорослого надійним зв'язком протягом цілого дня, повністю розрядився за лічені години. І геть не завжди це відбудеться поблизу розетки, а в рюкзаку при цьому знайдеться адаптер живлення. Відтак, поки смартфони не навчилися працювати хоча б тиждень без підзарядки, зовнішній акумулятор — це те, що завжди має бути з собою у будь-якого школяра. Тим паче, що вибір кольорів, форм і розмірів прямує до нескінченності, а бюджет на покупку може бути мінімальним.

LEGO Education WeDo

Мрія кожних батьків — подарувати іграшку, яка буде не тільки розважати, а й розвивати. В принципі і смартфон, і проектор, про які ми вже писали, можна використовувати для навчання. Але ще цікавіше навчитися робити щось своїми руками. Такі можливості дають електромеханічні конструктори — наприклад, LEGO Education WeDo 2.0.

Це не просто набір деталей, з яких складають об'єкти. У комплект, розрахований на дітей 7-10 років, входить блок обробки сигналів, електромотор, датчики руху і нахилу. Такий конструктор розвиває не лише навички проектування, але й програмування з підключенням до комп'ютера. Датчики, акумулятори, блоки обробки сигналів можна докуповувати додатково, щоб мати можливість працювати з конструктором удвох. Хто знає, можливо, завдяки таким гаджетам ваша дитина виросте програмістом чи інженером
робототехніки!

Дитячий нічник-проектор

Останній гаджет у нашому топі має на меті релакс після активного дня. Цей нічник зможе самостійно вкласти вашу дитину спати! П'ять різних плівок для зміни сюжету — чарівна планета, зірка, сузір’я, підводний світ, день народження — проектуються на стіни і стелю. Такий нічник ідеально підійде для дитячої спальні, де створить розслаблюючу атмосферу, навчить вашу дитину фантазувати і не дасть їй піддатися страху темряви. Нічник має різні світлові ефекти — синій, жовтий, білий, послідовний, повільне згасання, комбінація.

STUDY Academy
Предыдущий материал

Обучение наших детей: 100 дней карантина, что дальше?

Rixos Premium Belek
Следующий материал

5-звездочный отель Rixos Premium Belek: незабываемый отдых на берегу Средиземного моря

Новости партнеров